Landschapsarchitectuur

Sinds 1983 heeft Marc Hendriks zijn bureau ATELIER 12,

Landschapsarchitectuur gevestigd in Mook (nabij Nijmegen). 

 

Het Atelier richt zijn activiteiten op projecten in de openbare ruimte, functie veranderingen in het buitengebied (Rood voor Groen regeling), Nieuwbouw met natuur, water of recreatie, hergebruik vrijkomende agrarische bebouwing tot herontwikkeling van boerenerven, herstel cultureel erfgoed. Opdrachtgevers zijn overheden, architectenbureaus ondernemers en particulieren. 

 

Atelier 12 is een klein bureau die de nodige expertise inhuurt en samenwerkt met andere architecten of landschapsarchitecten. Op deze manier werkt Atelier 12 aan projecten op meerdere schaalniveaus. 

 

Bij het realiseren van elk ontwerp wordt een antwoord gezocht op de vraag wat de specifieke kwaliteiten van een plek zijn. De waarde van de plek wordt als uitgangspunt gebruikt.

Ter plekke wordt gezocht naar een eigen identiteit. Er is vaak sprake van een ecologische, ruimtelijke benadering. Met succes creĆ«ert Atelier 12 de onderlinge samenhang tussen functionaliteit gekoppeld aan een aangename uitstraling, het eigene, het unieke en niet naar het algemene. Bij het ontwerpen zoekt Atelier 12 naar het idee, een voorstelling, een beeld dat de sfeer van het moment op die bepaalde plek pakt. Atelier 12 haalt ook inspiratie uit de beeldende kunst als een creatieve stap. 

 

Als u op zoek bent naar een landschapsarchitect, dan kan Marc Hendriks u van dienst zijn.